Nieuws

image

12-1-2023

Curcuma Liposomaal

Erica heeft een uitgebreid assortiment aan voedingssupplementen, waaronder Curcuma Liposomaal. Wat is het en wat kan het voor je doen? Wij vertellen je meer!

Wat is Curcuma?

Curcuma wordt uit de wortel van de plant Curcuma Longa gehaald. De curcuma wortels hebben een prachtige goudgele kleur. Vandaar dat Curcuma ook wel de naam geelwortel heeft. Als specerij wordt het veel in de Aziatische keuken gebruikt. Van Curcuma is al eeuwenlang bekend dat het gezondheidsbevorderende eigenschappen heeft. Daarom kom je het ook tegen als voedingssupplement.

 

Wat doet Curcuma?

Curcuma wordt gebruikt als een krachtig antioxidant en helper bij ontstekingen. Het helpt vrije radicalen te weerhouden van het lichaam : stoffen die ontstaan door bijvoorbeeld zonlicht of vervuiling. Vrije radicalen veroorzaken schade aan cellen en weefsel en daardoor een rol spelen bij  het verouderingsproces. Curcuma kan daarnaast ook een positief effect hebben op de darmfunctie, het kan helpen wanneer je last hebt van overtollig gas of een opgeblazen gevoel.Wanneer je je gewrichten soepel wil houden kan curcuma ondersteunen en in Azië gebruikt men het al eeuwenlang als natuurlijke pijnstiller. Erica Curcuma Liposomaal wordt met name geadviseerd ter ondersteuning van het immuunsysteem. Bij een minimale inname van 100 mg per dag heeft het een gunstige invloed op de bloedcirculatie en de lever. 

 

Wat zijn liposomen?

Dat Curcuma veel goede eigenschappen heeft is wel duidelijk, maar wat is dan de toegevoegde waarde van de Liposomen? Liposomen zijn minuscule vetachtige soja lecithine bolletjes die hun inhoud beschermen en (tijdelijk) inkapselen, en die door het lichaam worden herkend als lichaamseigen cellen. Ze dienen als drager om actieve ingrediënten veilig en gemakkelijker door het lichaam te transporteren.Liposomen zijn biologisch biocompatibel, heel gezond en makkelijk opneembaar 

 

Wat is het voordeel van Erica Curcuma Liposomaal?

Liposomale (op basis van liposomen) supplementen worden al jaren door de farmaceutische industrie ingezet. De liposomen zorgen dat de ingrediënten, in dit geval de curcuma, in het liposomaal beschermd zijn tegen aantasting door enzymen in ons spijsverteringsstelsel.Hierdoor kan de curcuma uit het liposomaal in de meest zuivere vorm de cellen bereiken en wordt het beter opgenomen. Doordat de werking niet wordt aangetast, heb je aan een kleine dosering al voldoende. Een bijkomend voordeel is dat het vloeibare Erica Curcuma Liposomaal heel gemakkelijk in te nemen is (in een glas water of sap), wat het zeer geschikt maakt voor personen die moeite hebben om tabletten of capsules te slikken.Curcuma Liposomaal is verder geheel plantaardig en dus geschikt voor Vegetariërs en veganisten.Benieuwd geworden? Klik hier 

Thema's