Nieuws

image

Natuurlijk Dierproefvrij!

Erica is al sinds haar oprichting in 1973 gericht op holistische, natuurzuivere gezondheidsproducten. Wij maken gebruik van biologisch-dynamisch geteelde geneeskrachtige planten en het is onze filosofie dat gezondheid en kracht direct uit de natuur komt.

Van het allereerste begin hebben wij ons toegewijd aan een ethische, milieuvriendelijke productontwikkeling en vervaardiging.

Erica is altijd dierproefvrij geweest, zowel in eigen beheer als uitbesteed.

Sinds de invoering van de nieuwe EU-cosmeticaverordening op 11 maart 2013, die het testen van op dieren binnen de EU verbiedt, is er een significante stap voorwaarts gezet in dierenwelzijn binnen de industrie. Dit betekent dat alle cosmetische producten verkocht in de EU absoluut vrij van dierproeven moeten zijn, een wettelijk bindend mandaat dat alle cosmetica-producenten in de EU moeten volgen.

We eisen dat onze leveranciers kunnen bevestigen dat er geen dierproeven zijn uitgevoerd voor de grondstoffen die zij leveren.

In onze cosmetica- en gezondheidsproducten maken we gebruik van zorgvuldig geselecteerde, natuurlijke ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Certificaten, dossiers en monografieën bevestigen de effectiviteit en veiligheid van de diverse ingrediënten die wij gebruiken.

We vertrouwen op uitgebreide testen uitgevoerd door onze eigen medewerkers en aanvullende tests door onafhankelijke instituten, om de veiligheid en effectiviteit van onze producten te waarborgen.

Erica ziet zichzelf als een producent van premium en gecertificeerde natuurproducten met een diepe ethische verantwoordelijkheid. We zijn toegewijd aan een humane, duurzame en verantwoorde behandeling van dieren en het milieu in het kader van onze biologisch-dynamische en gecontroleerde biologische landbouwpraktijken. Ons assortiment bevat ook veganistische gezondheidsproducten.

Thema's